Vi har nu samlet alt på en side

Nordsjælland´s reklameservice & Ballonkunstneren

BLIV KLOGERE PÅ VORES BALLONER

Havd er en ballon lavet af ?

Vores balloer er lavet af latex, der er et naturligt forekommende materiale. Latex er biologisk nedbrydeligt og nedbrydes ligeså hurtigt som et egeblad, under de samme betingelser i naturen. Når en ballon efter nogle dage bliver mat i overfladen, er det faktisk en del af den naturlige nedbrydning.

 

Hvor kommer latex fra ?

Latex er en tykflydende, mælkelignende væske som tappes fra gummitræer (Hevea Brasiliensis). Man tapper latex ved at skære i baken og lade væsken dryppe ned i en beholder. Træerne tager ikke skade af aftapningen og et gummitræ kan producere latex i op til 40 år. Malaysia er verdens største producent af latex.

 

Hvem opfandt ballonen ?

De første balloner så dagens lys i 1824, men latex ballonen, som vi kender den i dag, har kun eksisteret i ca. 75 år. Den amerikanske kemi-ingeniør Niel Tillotson tilskrives æren for opfindelse af ballonen.

 

Hvordan trykker man på en ballon ?

Når man trykker motiver på balloner, blæses ballonen først op. Derefter trykkes på én eller flere sider og bagefter tørres ballonen ved svag varme. Dette får samtidig ballonen til at trække sig sammen så man kan ikke se, at den har været blæst op.

Du kan selv lave et sjovt lille forsøg med balloner: blæs en ballon op og luk luften ud igen, et par gange. Læg derefter ballonen på et stykke bagepapir i en ovn ved ca. 50 grader. Giv den et par minutter, men hold øje med den imens. Du vil nu se, at ballonen trækker sig sammen og vender tilbage til sit oprindelige udseende.

 

Hvilke balloner bruger men til ballondyr ?

Næsten alle ballonklovne og ballonartister anvender de lange tynde figurballoner. Dehedder i fagsproget "260Q", hvilketfortæller noget om størrelsen på ballonen i oppustet tilstand. 2-tallet fortæller, at ballonen er to tommer bred (5 cm), 60. fortæller at ballonen er 60 tommer lang (150 cm) og Q står Qualatex, der fremstiller disse specielle balloner. Ballondyr er altid populære. Alene i Danmark bliver der hvert år vredet over en halv million ballondyr.

 

Webshop fra e-hjemmeside.dk